20-12-10 Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright για φοιτητές και καλλιτέχνες

Υποτροφίες του Ιδρύματος Fulbright για φοιτητές και καλλιτέχνες

Το Ίδρυμα Fulbright ( Fulbright Foundation, Βασιλίσσης Σοφίας 6, 106 74 Αθήνα ), μας διαβίβασε έγγραφο, σχετικά με τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής ενδιαφέροντος για το νέο κύκλο   υποτροφιών, για φοιτητές ( http://www.fulbright.gr/greek_graduate.html ) που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και καλλιτέχνες ( http://www.fulbright.gr/greek_art.html ).

Οι ενδιαφερόμενοι για μεταπτυχιακές σπουδές φοιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2011. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν αριστούχοι φοιτητές αναγνωρισμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων. Υποτροφίες διάρκειας ενός έτους για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούνται στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους, με προτεραιότητα στους κλάδους των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις, στις Ελληνο-Αμερικανικές Σχέσεις, στις Πολιτικές Επιστήμες, στα Νομικά, στη Βιβλιοθηκονομία, στην Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, στα Παιδαγωγικά, στη Δημόσια Διοίκηση, στις Περιβαλλοντικές Σπουδές, στις Θετικές Επιστήμες και τη Τεχνολογία, στη Δημοσιογραφία, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στις Αμερικανικές Σπουδές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 24 Μαρτίου 2011. Η υποτροφία αυτή αφορά καλλιτέχνες και ερευνητές που έχουν ήδη τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας. Προορίζεται κυρίως για καλλιτέχνες στη μέση της σταδιοδρομίας τους, οι οποίοι θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στις Ηνωμένες Πολιτείες σε πεδία όπως οι Εικαστικές Τέχνες , η Μουσική, το Θέατρο, ο Χορός ή η Ψηφιακή Τέχνη. Οι υποτροφίες χορηγούνται για περίοδο δύο ή τριών μηνών, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη εξασφαλίσει συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα ή πολιτιστικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα http://www.fulbright.gr. Για την υποβολή αιτήσεων και για αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων υποτροφιών, δίνονται πληροφορίες καθημερινά από την κα Τατιάνα Χατζηεμμανουήλ, από τις 10.00-14.30 ( εκτός Τετάρτης ) στα τηλέφωνα 210 7292023,  210 7241811,  210 7241812 ext 3 ή στο e-mail: greekprogram@fulbright.gr .

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top