Σίτιση

 

δ) Δωρεάν σίτιση, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, παρέχεται και στους φοιτητές ΑΕΙ του εξωτερικού, στους οποίους χορηγούνται "υποτροφίες κινητικότητας" στο πλαίσιο των Προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και στους αλλοδαπούς αλλογενείς στους οποίους χορηγείται υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών. Επίσης, δωρεάν σίτιση παρέχεται και στους αλλοδαπούς υποτρόφους των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, αλλογενείς και ομογενείς.

Δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση οι φοιτητές που γράφτηκαν στο οικείο Τμήμα ύστερα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις ή κατετάγησαν με επιλογή σαν πτυχιούχοι για την απόκτηση και άλλου πτυχίου.

Οι φοιτητές χάνουν το δικαίωμα σίτισης όταν:

1. περατώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους, ή
2. συμπληρώσουν το ανώτατο όριο χρόνου λήψης της παροχής δωρεάν σίτισης.

Η δωρεάν σίτιση, κατά τη διάρκεια των σπουδών διακόπτεται όταν:

1. Ο φοιτητής στρατευθεί και για όσο χρόνο διαρκεί η στράτευσή του.
2. Ο φοιτητής διακόψει τη φοίτησή του λόγω σοβαρής ασθένειας και για όσο χρόνο ισχύει η διακοπή.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top