24-05-18 Μουσικό Σχολείο Άρτας - Συμμετοχή σε δράση για την ημέρα οικογένειας

 Προσκληση και Δελτιο τυπου εκδήλωση για την οικογένεια ΑΦΙΣΑ

 ΜΣΑ 23 5 18 2

 ΜΣΑ 23 5 18 3

 ΜΣΑ 23 5 18 4

 45 mar

24-05-18 Μουσικό Σχολείο Άρτας - Συμμετοχή σε δράση για την ημέρα οικογένειας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, την Τετάρτη στις 23 του Μάη του 2018, συμμετείχε στη δράση με τίτλο: « Οι πολύπλευρες πτυχές της οικογένειας» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της οικογένειας (15-5-2018) στην Αίθουσα Διώνη και διοργανώθηκε από όλους τους φορείς και τις δομές της περιοχής μας, που έχουν σαν αντικείμενο τη φροντίδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, διοργανώθηκε από το Οικοτροφείο Αίολος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Δ.Η.Κ.Ε.Δ.Α του Δήμου Αρταίων, το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγκαλιά» του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες και τον Σύλλογο οικογενειών και φίλων για την ψυχική υγεία του Νομού Άρτας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), και περιελάμβανε παρεμβάσεις γονέων και διαδραστικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ανθοκομικής, χειροτεχνίας, χορού και μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας, σε θέματα αναπηρίας, καθώς επίσης και η ανάδειξη της σπουδαιότητας των πολύπλευρων πτυχών της οικογένειας μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες γονέων και αδελφών, ατόμων με αναπηρία.

Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε με ένα μουσικό σύνολο μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και παρουσίασε πέντε τραγούδια με θέματα σχετικά με τη δράση. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν «Τα ήσυχα βράδια» και τα «Μικρά παιδιά» της Αρλέτας, «Γέλα πουλί μου γέλα» των Αδελφών Κατσιμίχα, «Μην ξεχνάτε τα παιδιά» του Σταμάτη Μορφονιού και το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ανάμεσα στα τραγούδια διαβάστηκαν μικρά κείμενα με θέμα την οικογένεια και δημιουργήθηκε ένα πολύ θερμό και συγκινητικό κλίμα, αφού ολόκληρη η αίθουσα τραγούδησε μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, αναγνωρίζοντας στους στίχους τους νοήματα και μηνύματα σχετικά με τη δράση.

Η Σχολική Κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί όλες τις συνδιοργανώτριες δομές για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την κα Γεωργία Μαλαμή από το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα» για τη συνεργασία. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με πολύ χαρά στη συγκεκριμένη δράση, αφού βαθιά μας πεποίθηση ήταν και παραμένει ότι τα σχολεία είναι οργανισμοί με κοινωνική παρουσία και πρόταση, και ότι με μέσο τη μουσική μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη.

Ο υπεύθυνος του μουσικού συνόλου

Παναγιώτης Γιαννούτσος

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top