23-05-18 Μουσικό Σχολείο Άρτας - Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

 ΜΣΑ Μάρκος 1

ΜΣΑ Μάρκος 4

ΜΣΑ Μάρκος 5

ΜΣΑ Μάρκος 6

ΜΣΑ Μάρκος 10

ΜΣΑ Μάρκος 11

23 mou

23-05-18 Μουσικό Σχολείο Άρτας - Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

«Μάρκος Βαμβακάρης: Ο φραγκοσυριανός μάγκας»

Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, στην πλατεία της «Αγίας Θεοδώρας» το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο καλλιτέχνη Μάρκο Βαμβακάρη, το «θεμελιωτή» της λαϊκής μουσικής, που με το έργο του επηρέασε την εξέλιξη όχι μόνο των ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, αλλά γενικότερα της ελληνικής μουσικής. Το σύνολο Λαϊκής και Ρεμπέτικης Μουσικής, αποτελούμενο κυρίως από μαθητές του Γυμνασίου, ερμήνευσε με δεξιοτεχνία και κέφι εννέα τραγούδια του Μάρκου, που αγαπήθηκαν πολύ από την ημέρα της δημιουργίας τους, δεν ξεθώριασαν με το πέρασμα του χρόνου, μεγάλωσαν και, απ’ ότι όλα δείχνουν, θα μεγαλώσουν ακόμα πολλές γενιές μαζί τους. «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Μπουζούκι μου διπλόχορδο», «Αντιλαλούν οι φυλακές», «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια», «Χρόνια στον Περαία», «Τα δυο σου χέρια πήρανε», «Φραγκοσυριανή», όλα τραγούδια με αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, μας μετέφεραν τις εικόνες και τα συναισθήματα που ο ίδιος είδε και βίωσε και αποκάλυψαν πτυχές του χαρακτήρα του και της ζωής του. Παράλληλα, οι μαθητές ξετύλιξαν το νήμα της ζωής του από τα πρώτα χρόνια στη Σύρο, τις μεγάλες επιτυχίες και τις προσωπικές περιπέτειες στην Αθήνα ως το τέλος της ζωής του το 1972, διαβάζοντας αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του.

Την ευθύνη για την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μπάμπης Σκαμνέλος, ενώ στη διδασκαλία του συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Βλάχος, Δήμητρα Κοσμά, Παναγιώτα Ρουμελιώτη και Αυγέρης Τσιρώνης. Στην επιλογή και επιμέλεια των κειμένων συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Μπάμπης Σκαμνέλος και Άννα Πρέντζα.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Ζαχαρέλο, τον αντιδήμαρχο παιδείας κ, Δημήτριο Σφήκα, τον αντιδήμαρχο αγροτικής ανάπτυξης κ. Μιχάλη Κοτσαρίνη, τη δημοτική σύμβουλο κ. Λίτσα Κιτσαντά, την περιφερειακή σύμβουλο κ. Αναστασία Σίμου, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ντίνο Παπαδημητρίου, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης, τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Χριστόφορο Σιαφάκα και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη συνεργασία, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

                                                                     Η Διευθύντρια

                                                                       Ανθούλα Ζιώρη

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top