22-03-18 Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και ΕΛΣΤΑΤ

22 elst

22-03-18 Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και ΕΛΣΤΑΤ

Σε συνέχεια της από 20 Μαρτίου 2018 συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γεωργίου Αγγελόπουλου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΕΛΣΤΑΤ κ. Αθανάσιο Θανόπουλο που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΕΘ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Το μνημόνιο στρατηγικής σημασίας που υπεγράφη έχει ως αντικείμενο την καταγραφή όλων των αναγκαίων ενεργειών και τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας των συμβαλλομένων μερών με στόχο, αφενός την κατάρτιση ενός συνεκτικού συστήματος παραγωγής στατιστικών στον τομέα της εκπαίδευσης για τη διασφάλιση των επίσημων στατιστικών της Χώρας στον τομέα αυτό και αφετέρου στην ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνεργασίας σχεδιάζονται δράσεις σχετικά με :

  •  Την εισαγωγή του στατιστικού εγγραμματισμού στην εκπαίδευση, δηλαδή στην εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές έννοιες και τη χρησιμότητα της στατιστικής, τον τρόπο ανάγνωσης στατιστικών δεδομένων και ερευνών, κ.α.
  •  Την βελτίωση των στατιστικών ερευνών που αφορούν τις σχολικές μονάδες, τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές και το διδακτικό προσωπικό με την προσθήκη νέων μεταβλητών εθνικού ή ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Επιπροσθέτως συστήνεται επιστημονική επιτροπή για τη μελέτη εισαγωγής του στατιστικού εγγραμματισμού στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» που υλοποιείται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και της «Ευέλικτης Ζώνης» που υλοποιείται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τη διοργάνωση μαθητικών και φοιτητικών αγώνων στη Στατιστική, θεματικών ημερίδων για τις στατιστικές εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών επισκέψεων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ σε σχολεία, κ.α.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις δράσεις έχει προβλεφθεί να λαμβάνονται μέτρα για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των δεδομένων και του στατιστικού απόρρητου σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις ευρωπαϊκές στατιστικές και το νόμο 3832/2010 για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top