23-11-16 Τρίτο Διεθνές Συνέδριο για τη Διδασκαλία των Θετικών Επιστημών στα σχολεία

LondonConferenceBanner

23-11-16 Τρίτο Διεθνές Συνέδριο για τη Διδασκαλία των Θετικών Επιστημών στα σχολεία

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχε στη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου STEM across Europe: making it real, ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου «Make Science Real in Schools – MARCH» την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στο Λονδίνο (Burlington House, The Geological Society – Piccadilly Circus). Το «MakeScienceRealinSchools – MARCH» είναι ένα ευρωπαϊκό έργο Comenius τριετούς διάρκειας με συγχρηματοδότηση του προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συντονίζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο. Το έργο αφορά στη βιωματική διδασκαλία Θετικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διανύει το τελευταίο έτος υλοποίησής του (2014-16).

Στο πλαίσιο του MARCH ένα σύνολο καλών πρακτικών, καινοτόμων μεθοδολογιών και πιλοτικών εφαρμογών στα σχολεία των 7 συμμετεχουσών χωρών. έχουν αναπτυχθεί με στόχο να γίνουν οι Θετικές Επιστήμες ελκυστικές στους νέους.

Το Συνέδριο συγκέντρωσε ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μέλη οργανισμών και Ινστιτούτων, οι οποίοι παρουσίασαν καλές πρακτικές και πιλοτικές εφαρμογές στα σχολεία. Κατά τη διάρκειά του, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες, συζητήσεις για τις «βέλτιστες πρακτικές» στην τάξη και έξω από αυτήν, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το μέλλον της εκπαίδευσης στις Θετικές Επιστήμες.

Η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε στο Συνέδριο από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Δ/νσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης καθώς και από εκπαιδευτικούς των πιο κάτω σχολείων μετά από διαδικασία αξιολόγησης των πιλοτικών εφαρμογών τους:

  • 26ο Γενικό Λύκειο Αθήνας (Μαράσλειο)

«Τολμάς να στοιχηματίσεις; Πειράματα με αναπάντεχα αποτελέσματα»

  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής με Λυκειακές Τάξεις

«Ο Ερατοσθένης στο σχολείο»

  • 1ο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

«Chemistry Wonderland»

H ομάδα μαθητών από τις συμμετέχουσες χώρες τροφοδότησε με τις ιδέες της το Συνέδριο και παρουσίασε το δικό της «Νεανικό Μανιφέστο» για τη διδασκαλία των Θετικών Επιστημών.

Φωτογραφίες

https://www.facebook.com/pg/sciencemarch/photos/?tab=album&album_id=1374339479252399

Ιστοσελίδα προγράμματος MARCH: http://sciencemarch.eu/index.php/el/

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 21/9/2020 έως 4/10/2020 η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top