19-04-16 Πρόσκληση στο «Θείο Πάθος και παράδοση», από το Μουσικό Σχολείο Άρτας

PROSKLHSH 1

19-04-16 Πρόσκληση στο «Θείο Πάθος και παράδοση», από το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Θείο Πάθος και παράδοση» παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Άρτας την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος».

 

Η θεματική του αφιερώματος αφορά στην προσέγγιση του Θείου Δράματος μέσα απ’ το πρίσμα της ζωντανής λαϊκής παράδοσης και της εκκλησιαστικής μας υμνολογίας. Έννοιες που σε μεγάλο βαθμό περιπλέκονται, καθώς η λόγια γραφή των ψαλμών, συναντά την προφορική παράδοση και απλότητα των δημωδών μας ασμάτων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θρησκευτικοί χοροί της Καππαδοκίας, κάλαντα του Λαζάρου από την Κάλυμνο, θρήνοι- μοιρολόγια της Παναγίας από την Κύπρο και τη Μ. Ασία, οι «Πόνοι της Παναγιάς» του Κώστα Βάρναλη και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Σας περιμένουμε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος», την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19:30.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top