01-04-16 Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Rock

orchestra

 

01-04-16 Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 30 Μαρτίου, η Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, αφιερωμένη στην προσφυγιά και στη μετανάστευση.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο δράσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου «Στηρίζω τους πρόσφυγες, υποστηρίζω τους ανθρώπους».

«Ξενιτεμένο μου πουλί…», ήταν ο συμβολικός τίτλος της συναυλίας και ανάλογη η θεματολογία των τραγουδιών που παρουσιάστηκαν. Ανάμεσα στα άλλα ακούστηκαν τα τραγούδια: «Το τραγούδι της ξενιτιάς», «Προσφυγάκι» «Τα λιμάνια», «Ο πρόσφυγας», »Παραπονεμένα λόγια», «Γράμματα μου στέλνεις», «Τώρα που πας στη ξενιτιά», κ.ά.. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν διαδοχικά από τις Παραδοσιακές και Σύγχρονες Ορχήστρες, τη Ασυγκέραστη Ορχήστρα, το Σύνολο Μπουζουκιών, το RockΣύνολο και τα ξεχωριστά Σύνολα Σαντουριών.

Οι θεατές καταγοητεύθηκαν από τις μουσικές αποδόσεις των μαθητριών/των στο τραγούδι και στα ποικίλα μουσικά όργανα, εντυπωσιάστηκαν επίσης από την ύπαρξη των διάφορων ορχηστρών. Συγκινήθηκαν από τα τραγούδια και τα ενδιάμεσα συνοδευτικά κείμενα με αναφορές στου πρόσφυγες, στους μετανάστες στα ξένα και στο «Νόστιμον Ήμαρ» των ξενιτεμένων όλων των χρονικών περιόδων, για οποιοδήποτε λόγο.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top