01-04-16 Συγχαρητήρια στα παιδιά της Φιλοθέης για τη συμπαράστασή τους στα προσφυγόπουλα

01 04 16 filis lykeio filotheh

01-04-16 Συγχαρητήρια στα παιδιά της Φιλοθέης για τη συμπαράστασή τους στα προσφυγόπουλα

 

Θερμά συγχαρητήρια έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, στα παιδιά των σχολείων της Φιλοθέης και στον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλοθέης, για την πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων και την ενορία Αγ. Φιλοθέης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και ειδικότερα για τα μωρά και τα παιδιά.

Ο υπουργός στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε εξήρε την ενέργεια των παιδιών τονίζοντας, μάλιστα, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το ότι η πρωτοβουλία αυτή προήλθε από περιοχή που συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται προνομιακή με εύρωστους οικονομικά κατοίκους, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νεολαία αντιμετωπίζει τον πόνο και την ανέχεια με ευρύτητα πνεύματος και διάθεση συμπαράστασης.

Τα παιδιά μίλησαν για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία τους στην τοπική κοινωνία και τόνισαν την ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ευαισθητοποίηση, ιδιαίτερα των μαθητών, στο προσφυγικό ζήτημα.

Τους μαθητές Δημήτρη Θεολογίτη και Θοδωρή Ρούλια της Α’ τάξης του Λυκείου Φιλοθέης καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων Γιάννη Σπυρόπουλο υποδέχτηκε στο υπουργείο ο σύμβουλος του υπουργού Θέμης Δημητρακόπουλος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top