05-12-18 Χαιρετισμός Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο 14ο Διετές Διεθνές Συνέδριο «Connecting and Interconnecting Communities and Landscapes»

tzoufi 500

05-12-18 Χαιρετισμός Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο 14ο Διετές Διεθνές Συνέδριο «Connecting and Interconnecting Communities and Landscapes»

Χαιρετισμό στο 14ο Διετές Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Connecting and Interconnecting Communities and Landscapes: Reclaiming Greece as a Field of Studies, Teaching and Research in the 21st Century», που αφορά τις ελληνικές σπουδές και διεξάγεται στην Αυστραλία, απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, έπειτα από πρόσκληση που της απευθύνθηκε.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αδιάλειπτη και πολυεπίπεδη στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση των δεσμών του απόδημου ελληνισμού με την Ελλάδα, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων», τόνισε η Υφυπουργός. Πρόσθεσε δε ότι «ταυτόχρονα μεριμνούμε για την προώθηση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και τη μεταλαμπάδευση των αξιών της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο».

Επιπλέον, η κ. Τζούφη εξέφρασε την «συμπαράσταση και την υποστήριξη, προσωπικά αλλά και εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, σε ένα, ομολογουμένως, δύσκολο αλλά ουσιαστικό έργο, αυτό της ενίσχυσης και της διάδοσης των ελληνικών σπουδών, της ελληνικής γλώσσας, της παιδείας και του πολιτισμού στην Αυστραλία. Αν και τόσο μακριά από την πατρίδα», σημείωσε η Υφυπουργός, «κάνετε μια αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια διατήρησης των δεσμών με τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό μας, καθώς και με τα ιδανικά και τις αξίες από τις οποίες εμφορείται η ελληνική παιδεία. Σε δράσεις, όπως το συνέδριο αυτό, χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού στο εξωτερικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «θα προσπαθούμε πάντα να ξεπερνούμε δυσκολίες και να βρισκόμαστε στο πλευρό σας και, μαζί σας, να ενισχύουμε όλο και περισσότερο τα σχολεία μας και, εν γένει, την ελληνική παιδεία στο εξωτερικό» και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι διοργανωτές του Διεθνούς Συνεδρίου είναι η Εταιρεία Νέων Ελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και το Τμήμα των Διεθνών Σπουδών, Γλωσσών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Macquarie.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Για το χρονικό διάστημα από τις 21/9/2020 έως 4/10/2020 η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Για το χρονικό διάστημα από τις 14.09.2020 έως και τις 30.09.2020 δεν θα επιτρέπεται η διέλευση του κοινού, των δικηγόρων, των επισκεπτών καθώς και των υπαλλήλων, από την πτέρυγα Δ’ του Ισογείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.
Θα επιτρέπεται η είσοδος υπαλλήλων ταχυμεταφορών (couriers), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας,. για να παραδώσουν δικαιολογητικά υποψηφίων με αθλητικές διακρίσεις ή με σοβαρές παθήσεις, προκειμένου, να κριθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση..
Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top